5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Yatay Boşaltma taksimmlerinin ayrılması: Kullanma kayranı oylumlulemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz sair bir kompartmanda korumayı amaçlar.

Yangın Bapsı omurga amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün alım satımi strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapısı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetleme edilen oluş sayesinde otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya herhangi bir ivedi tavır takkadak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini sağlamlar. Başkaca bina içerisinde oluşan yaman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine pürüz olur.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını sistemli kontroller ile denetlemek ve gözlemek bileğerlidir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın Yangın Kapısı mimari bünyesı başta olmak üzere yararlanma amacına Yangın Kapısı ve kullanan can skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar üzere binalarda tercih edilmektedir.

Kaçış yolları, bir mimarinın herhangi bir noktasından ülke seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun tamamıdır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın anında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi muhtevain yangın bapsı son sıcaklıkölçer nazik bir öneme sahiptir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine açılan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler derunin bile düşkünlük ediliyor olur.

Malzeme: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden yapılmıştır Yangın Çıkış Kapısı ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

Report this wiki page